diumenge, 5 de febrer del 2012

El doctor Frankenstein (Frankenstein, 1931)


He vist  una vegada mes aquesta pel.lícula del 1931 . Amb el temps es gaudeix més del   blanc i negre .  Us deixo unes imatges de la pel.licula  .




BORIS KARLOFF (1887 – 1969)

 D´origen anglès i batejat com a William Henry Pratt , va emigrar amb la seva família a Canada el 1909 iniciant la seva activitat teatral que combina amb diferents treballs que li garanteixen la subsistència. S´estableix a Hollywood a partir del 1915 , on s´inicià en el món del cinema en nombrosos papers secundaris .
 James Whale, cineasta amb talent i sensibilitat i director de les dos primeres pel·lícules de Frankenstein, estava buscant al 1931 un actor per interpretar al monstre, després de que Bela Lugosi, en estat de gràcia gràcies a Dràcula, rebutgés aquell paper sense diàlegs i amb un maquillatge que el faria irreconeixible per als seus admiradors. Whale va descobrir  a Karloff un dia a la cafeteria dels estudis i va comentar que “el seu rostre tenia asombroses possibilitats”.
Així, Boris Karloff va aconseguir finalment el paper. Havia d’aguantar 6 hores de maquillatge per convertir-se  en la criatura de Frankenstein. Avui, quan hom pensa en aquest monstre, el rostre que ens ve a la ment és el d’aquest actor amb la caracterització creada per Jack Pierce, que va esdevenir una icona del cinema de terror i de la cultura moderna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Carta d´una Desconeguda ( Stefan Zweig ) .

Després de descobrir  Zweig segueixo amb entusiasme els seus llibres ara aquest llibre d´un amor apassionat sense correspondència . Mire...