dissabte, 18 de gener de 2014

El cas Harry Quebert o qui va matar N O L A KellegarLa veritat sobre el cas Harry Quebert   de l'escriptor suís Joël Dicker , amb  una trama plena de girs i sorpreses  i una incògnita per desvetllar que presideix tota la novel·la: Qui va matar a Nola Kellergar ? 


El protagonista de la novel·la és Marcus Goldman , un jove escriptor que amb 28 anys s'ha convertit , amb només una novel·la  publicada , en la nova gran promesa de la literatura nord-americana . Assetjat pel per la seva editorial perquè publiqui la segona novel·la, es veu submergit en una terrible crisi de la pàgina en blanc, un bloqueig que li impedia posar-se a escriure . Desesperat , va a l'única persona que considera que pot treure d'aquest embolic , Harry Quebert , el seu mentor , l'home que el va convertir en escriptor . Harry Quebert és autor d'una novel·la considerada una obra mestra , és un dels autors més llegits i respectats d'Amèrica .
Els unia una estreta amistat des de feia anys , quan va ser el seu alumne a la Universitat de Burrows , a Massachusetts . Harry viu a Aurora , un petit racó paradisíac de la camp americana . Però l'arribada de Marcus a Aurora coincideix amb un macabre troballa , l'aparició del cadàver de Nola Kellergan enterrat al jardí de Harry . Nola va desaparèixer sense deixar rastre a l'estiu de l'any 1975 , just quan Harry va arribar a c buscant inspiració per a una novel·la. La policia arresta Harry , mentre que Marcus es disposa a investigar la veritat sobre el que va passar en aquell fatídic estiu .La trama principal , que es desenvolupa en l'any 2008 , s'alterna amb les entrevistes que realitza Marcus als diferents testimonis , inclòs Harry , i que li permeten anar reconstruint els successos de l'any 1975 . També s'inclouen episodis de l'arribada de Marcus a la universitat l'any 1998 , on va arribar amb l'ambició de convertir-se en un escriptor famós . La novel · la va alternant els diferents escenaris amb encert , presentant les peces del complex de trencaclosques i deixant que el lector vagi col · locant per trobar un sentit . Però com més investigui Marcus , majors seran els secrets i enigmes que apareixen ocults sota la façana idíl·lica d'Aurora i els seus habitants .La investigació es convertirà també en l'oportunitat d'escriure el llibre que tant se li resisteix a Marcus . Assistirem als secrets del món editorial i al procés de construcció d'una obra que es convertirà en la gènesi del llibre que estem llegint . Per tancar el perfecte cercle narratiu construït per l'autor , els capítols estan introduïts pels consells de Harry a Marcus sobre la literatura , la vida i la boxa , que són la targeta de presentació del que es comptarà en cada capítol .La veritat sobre el cas Harry Quebert és una lectura fàcil però te un punt de repetitivitat que cansa  , una obra que t´enganxa fàcilment ,  en el meu cas no  ho ha aconseguit  del tot . Em sembla una novel·la fluixa . Però he passat una bona estona que d´això es tracta . 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada